[Mozilla] Firefox Quantum Sprint, 5. октомври 2017, хаклаб КИКА

Goce Mitevski goce.mitevski at gmail.com
Wed Oct 4 11:33:11 UTC 2017


Здраво,

По подолго време, во хаклаб имаме настан поврзан со Mozilla и Firefox.

В четврток, на 5. октомври 2017 г. од 19 до 21 часот, ќе се запознаеме
со Firefox 57 и со него ќе ги тестираме педесетте најпопуларните
мрежни места во Македонија според Alexa за да откриме некакви проблеми
во прикажувањето. Доколку најдеме проблеми, ќе ги пријавиме со помош
на Webcompat.com и ќе придонесеме за нивно решавање.

Повеќе за настанот прочитајте на:
https://mozilla.mk/2017/10/02/firefox-quantum-sprint-5-%d0%be%d0%ba%d1%82%d0%be%d0%bc%d0%b2%d1%80%d0%b8-2017-%d1%85%d0%b0%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%b1-%d0%ba%d0%b8%d0%ba%d0%b0/

Се гледаме в четврток од 19 часот!

Поздрав,
Гоце

--

Goce Mitevski
Independent Graphic and Web Designer

■ http://www.nicer2.com/http://www.linkedin.com/in/gocemitevski


I'm on Twitter: @GoceMitevski


More information about the Mozilla mailing list