[LUG] FW: FW: Windows u nekim scenarijima jeftiniji od Linuxa, tvrdi IDC

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Thu Dec 5 15:46:46 UTC 2002


> Srekno citanje.
>
> Venko Gligorov, director,  <mailto:venkog at loginsys.com.mk>
> mailto:venkog at loginsys.com.mk

Си имате преписка со Венко? :)

Ако сакаат може да се ораганизира една јавна трибина за тоа колкав е 
TCO на windows а колкав е на Linux. И каде одат парите во едниот 
случај, а каде во другиот.

Еве една анализа која доаѓа до други резултати:
	http://www-1.ibm.com/linux/RFG-LinuxTCO-vFINAL-Jul2002.pdf-- 
Дамјан

      Unix gives you enough rope to shoot yourself in the foot.

_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list