Fw: Problem na sloboda

Igor Stamatovski cybertronix at mt.net.mk
Sat Apr 26 08:45:58 UTC 2003


----- Original Message -----
From: "Ilija Iliev" <strumjan at mol.net.mk>
To: <cybertronix at mt.net.mk>
Sent: сабота, 26 април 2003 08:40
Subject: Problem na sloboda


> Извини што ти досаѓам на приватен мејл ама во тоа е проблемот. Те молам
> препрати ја долнава содржина до ЛУГ листата оти мене,  како што ќе
> прочиташ, тоа ми е забрането. Извини уште еднаш.
>
> Илија Илиев:
>
> Ми дадоа некоја _гратис_  е-картичка од мтнет. И замисли гратисот не бил
> гратис!
>
> Имено, можеш да сурфаш па и мејл да праќаш, ама не е преку МОЛ (инаку
> мојот сервер фаворит).
> Е арно ама ако праќаш на мтнет мејл можеш, како што сега ти праќам.
>
> Значи, слобода да сурфаш, слобода да примаш, слобода да примаш, ама за
> праќање прво да ти ѕирнеме во пратката, да видиме до кого е, па ако е до
> некој подобен (мтнет) ќе ја препратиме, а ако е до некој неподобен (мол,
> ЛУГ ...) тогаш ќе ти ја оставиме пред нос со порака:
>
> An error occurred while sending mail. The mail server responded: 5.7.1
> This system is not configured to relay mail from <strumjan at mol.net.mk>
> to <LUG at lists.linux.net.mk> for 62.162.15.88
> .Please check the message recipients and try again.
>
> Значи провери си на кого праќаш, смени неподобен во подобен и пораката
> ќе си отиде.
>
> МТНет фала ви што се грижите за мојот правилен избор на пријатели со кои
> ќе комуницирам! Така и треба! Што е ова допишување со едикојси?!
> Благодарам за грижата.
>
> П.С.
> Ќе си купам мол-картичка. А остатокот од е-картичката ќе ги потрошам на
> симнување неподобен софтвер, се разбира според мтнет.
>


_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list