protest

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Wed Aug 27 18:31:29 UTC 2003


На 27 авг 2003 (среда), Дамјан Георгиевски напиша:

> > > Само пак ќе кажам не сме во ЕУ и немаме баш моќ да помогнеме.
> > > Знае ли некој воопшто кај нас каква е ситуацијата?
> >
> > Прво гуглај па пишувај мејлови.
> >
> > http://www.ippo.gov.mk/mak/index.html
> > http://www.finance.gov.mk/mk/zakoni/drugi_zakoni/zakon_za_industriska
> >_sopstvenost.pdf
> 
> хех, со нашиов закон не може да се патентира софтвер... yes..

Да. 
Овој Закон е од 2000 година,... и член 13 кај што
го кажува ова како и поголемиот дел од законот е најеверојатно препишан од
истите закони од ЕУ - пошто е од збор до збор ист со извадоците кои ги има
по овие анти-патент сајтови.

Со други зборови ако се смени во ЕУ ќе се смени и кај нас.

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS! 
No patches, no root exploits for 21 years.
_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list