[Ossm-members] Re: QT programche za menuvanje rezolucija so XrandR.

Georgi Georgi
Mon Dec 8 20:36:14 UTC 2003


[oJLe] напиша:

> Иначе ова стои во XFree86:
>
> ModeLine "1024x768/75Hz" 75.00 1024 1048 1184 1328 768 771 777 806 -HSync -VSync


Ако имаш ова во "Screen" делот:
DefaultDepth 32

Треба да имаш нешто налик на ова:
Subsection "Display"
    Depth    32
    Modes "1024x768/75Hz" "800x600" "640x480" 
    Virtual 0 0
EndSubsection
               
Тоа што сакаш да ти биде предефинирано треба да биде прво.


Или пак стави во ~/.xinitrc некаде на почеток
xrandr -r 75

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS! 
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list