[Ossm-members] Re: Iomega 100 zip scsi na redhat

дамјан г. mk at net.mail.penguinista
Tue Dec 30 12:39:27 UTC 2003


> Zipov e staven na sistem so redhat 8
               ^^^^^^^^
                sucks 

> kako da go koritam parcevo hardver ( mountiram) i kako da vidam dali scsi
> kontorlerot e instaliran i raboti dobro amo ovoj ure e scsi ...

modprobe sd_mod # за scsi диск подршка
треба и да најдеш што е контролерот, мислам дека е некој adaptec aha15xx или
сличен контролер пробај со aha1542.o и aha152x.o драјверите.
(a btw сигурен сум дека на google одма ќе го најдеш одговорот кој контролер
е и како да го mount-ираш)

mount /dev/sda1 /mnt/zip -t vfat


> t,e dali e scsi voospto ili nekoj negov standard ?

па ти најдобро би знаел... има различни zip-ови, ти го гледаш пред тебе, а
ја незнам ништо за него освен тоа што НЕ си го напишал.


-- 
Дамјан                 (jabberID:damjan at bagra.net.mk)

hundred-and-one symptoms of being an internet addict:
21. Your dog has its own home page.More information about the Ossm-members mailing list