Mi treba pomosh

Aleksandar Balalovski @ Gemidjy Software Clan gemidjy at freemail.org.mk
Wed May 28 13:43:44 UTC 2003


Ivan Smilevski wrote:

>Jas sakam da bidam nov upotrebuva~ na Red Hat Linuks 9.0 i na va{ite ponudeni softveri na makedonski jazik kako {to e Open Ofis na makedonski. Zatoa vo posledniot saem {to se odr`a vo halite na skopskiot saem >>INFOKOM 2003<< jas bev da go posetam va{iot {tand i eden ~ovek po ime Zlatko ako ne se gre{am mi go snima{e Red Hat Linuks 9.0 Operativniot Sistem besplatno, jas gi plativ samo Cd-ata. Jas sum vi mnogu blagodaren za ovaa usluga i sakam da pomognam okolu preveduvaweto (iako ne znam kako). 
>    No za nesre}a, ispadna deka deka imam eden mal problem okolu CD-ata. Zatoa bi sakal da se sretnam so Zlatko vo sedi{teto kade se nao|a va{ata organizacija i da mi pomogne okolu instalacijata i mo`niot problem vo CD-ata. 
>    Mene mie potrebno da znam kade se nao|a va{ata organizacija (sakam detalni informacii za polesno orientirawe) za da mo`am da se sretnam so Zlatko ili bilo koj, koj mo`e da mi pomogne.
>
>  
>
Прво, друг пат ти советувам (не мора да ме послушаш се разбира) да 
пишуваш со Unicode ecoding или нешто слично, т.е. да не пишуваш со 
македонски фонт. Зашто некои (како јас) го немаат тој фонт и...грдо 
изгледа. Инаку (мислам дека) разбрав што е проблемот. И тој проблем го 
имав јас, ама лесно се решава на тој начин што треба да направиш Floppy 
Disk за кревање на инсталацијата. Многу е едноставно, од Windows (ако го 
користиш) оди во директориумот на CD-то, па таму како беше Dosutils 
etc...и овој пат се е графички. Не треба од конзола да пишуваш rawrite 
etc etc etc...мислам дека овој е твојот проблем пошто и јас од истото 
место ги набавив цд-ата, т.е. ufo ми ги сними, и се е во ред, ништо 
страшно...ако не ти  е јасно нешто пак,  прашај и ако е тој проблем 
ВООПШТО ?? ;-)

По Здрав :)

_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list