[Ossm-members] mozilla prevodot

Zlatko Trajceski zlat at bagra.org
Mon Nov 3 18:17:02 UTC 2003


On Mon, 03 Nov 2003 03:43:21 +0100, you wrote:

>Zlatko Trajceski напиша:
>> Превземање или преземање?
>
>Преземање.
>
>> Дали постои горниот збор со „в“ како литературен?
>
>Не.

Епа зошто тогаш секаде ја користиме лошата варијанта со „в“? Дајте да
го кратиме тоа „в“ - уште мислења?


-- 
m o reandmore and morea nd moreandmo r eandm ore andm oreMore information about the Ossm-members mailing list