[Ossm-members] dugminja od tastatura so funkcija

Georgi Georgi
Wed Nov 5 16:14:52 UTC 2003


На тастатурата имам плус три дополнителни дугмиња sleep, wake, suspend.
Сакам да ги искористам за да го изгасам компјутерот.

Со xev ми дава како тоа долу. 
Но, во "Тастатурни кратенки" во КДЕ кога ќе ги стиснам за да ги 
доделам на некоја акција не реагира.

Идеја нешто? 

KeyRelease event, serial 27, synthetic NO, window 0x2200001,
    root 0x8c, subw 0x0, time 20978481, (89,-10), root:(92,471),
    state 0x10, keycode 222 (keysym 0x0, NoSymbol), same_screen YES,
    XLookupString gives 0 bytes:  ""
 


-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS! 
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list