[Ossm-members] 2nd hard

oJLe ojle at eunet.yu
Sat Nov 8 23:51:02 UTC 2003


Приклучив уште еден хард на комп.
Под њин све нормално „работи“ те. 2-те паритции (Фат32) одма си се учитаа.

Сега во линукс со dmesg ми дава hdb: Maxtor 2F040J0, ATA DISK drive.
fdisk -l /dev/hdb не ми дава ништо, к`о да не е учитан хардов.

Како да го наместам (монтирам)??
Со која команда можам да видам кој /dev/hdx e активен??

Хитно ми е.

Distro - Slack 9.0More information about the Ossm-members mailing list