[Ossm-members] Re: problem so particioniranje na HD

Georgi Georgi
Thu Nov 20 11:04:25 UTC 2003


Burim напиша:

> Mojot e HSF?
>
> arch: i686
> kernelot: 2.4.20-8
>
> Te molam mozhe poprecizno da mi kazhesh shto treba da zemam?

Земи ги и двата. 
Во документацијата имаш како да одредиш кој драјвер да го инстлираш.

Кај мене јас да речеме имам
# /sbin/lspci 
    00:0a.0 Non-VGA unclassified device: Rockwell International HCF 56k
    Data/Fax Modem (rev 01)

# /sbin/lspci -n
00:0a.0 Class 0000: 127a:2005

Во документацијата за драјверот иако горе ми дава HCF модем вели дека треба
да ги користам драјверите за HSF модеми пошот 127а:2005 е HSF модем.

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS! 
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list