[Ossm-members] fedora paketi

Zlatko Trajceski zlat at bagra.org
Wed Nov 26 21:17:42 UTC 2003


Доколку користите Fedora C1 или RH9 и сакате лесна инсталација на
програми посетете го:

http://www.open-carpet.org/Таму има еден линк - поточно:
ftp://ftp.ximian.com/pub/redcarpet2/redhat-9-i386/
од каде ќе ги симнете следниве пакети:

rcd, rug, red-carpet

(доволни се само тие пакети и исти се и за Fedora и за RH9)


Ќе ги инсталирате за потоа како што е опишано на сајтот како root да
ја извршите командата:

rug service-add http://open-carpet.org


Сега од менито стартувајте го red-carpet и ќе ви се отворат еден куп
repositories со најразличен софвер среден за лесна инсталација без
проблеми за зависности.П.С. Знам дека истово се добва и со рачно додавање на овие
repositories (?) во apt или yum ама вака е малку полесно и нели
графички :-)

П.П.С. Програмата open-carpet воопшто не ви е потребна - таа е за
доколку сакате да си направите вие ваш repository со програми кои ќе
ги нудите на други.

-- 
m o reandmore and morea nd moreandmo r eandm ore andm oreMore information about the Ossm-members mailing list