[Ossm-members] mozilla prevodot

Zlatko Trajceski zlat at bagra.org
Thu Oct 30 16:32:53 UTC 2003


On Thu, 30 Oct 2003 17:26:45 +0100, you wrote:

>
>> и...
>>
>> thread != низа
>> Можеби подобро е да стои само „тред“.
>
>Каков збор е „тред“ бе?? никаков
>
>thread поише е „нишка“, а можеби може да се изнајде и некој друг збор

Точно, но тогаш зошто на багра.орг и линуџ.нет.мк стои како превод со
години?


Хрватите го имаат преведено како „нит / нитно“.

-- 
m o reandmore and morea nd moreandmo r eandm ore andm oreMore information about the Ossm-members mailing list