[Ossm-members] Re: Ossm-members Digest, Vol 7, Issue 11

Vladimir Stefanov vladoboss at mt.net.mk
Wed Apr 7 16:27:07 UTC 2004


>
> McMek wrote:
>
>> Го инсталирав МДК 10, му ги стаив дриверите на Нвидиа и решив да
>> слушам мп3 и пуштив xmms, арно ама тоа се заглави. Бидејки не знаев
>> каде да го најдам програмот kill, после долго време си го рестартирав
>> и тоа најнормално преку логоут. После подигање веќе нејќеше да влезе
>> во X. Ги реинсталирав драјверите и се си беше ОК.
>>
>> Имаше некои заебанции и со ЛАН-от.
>>
>>  
>>
За Nvidia дриверите треба да го причиташ убаво README фајлот таму се ти 
пишува. Значи го /etc/X11/XF86Config-4 во секцијата Device, наместо "nv" 
пишуваш "nvidia", наместо "DPMS" пишуваш "NvAGP""1" и толку.
За xmms треба во опциите да избереш звучен драјвер да ти биде ALSA, по 
дифолт е ставен OSS. За LAN, треба да ја исклучиш опцијата „мрежен 
хотплаг“ во контролниот центар за подесување на мрежната.


„Мислам дека МДК 10 не е баш како што треба.“

Мислам дека МДК 10 е баш како што треба само треба да се прати штампа :-)
More information about the Ossm-members mailing list