[Ossm-members] Re: Lista na preveden opensource softver [NEWS]

Јосип Џолонга josip at lizard-online.net
Thu Apr 8 22:08:08 UTC 2004


XChat,Window Manager, KDE , GNOME, WinRAR (mi se cini preveden e), XMMS, 
  WinAMP


Ivan Stojmirov напиша:
> Порано беше лесно да се набројат програмите преведени на македонски. 
> Сега веќе не е така.
> Различни групи или поединци независно го преведуваат своето омилено 
> програмче, а остатокот од македонските корисници не се ни свесни за тоа.
> 
> Затоа предлагам да направиме една листа на преведен софтвер која би ја 
> поставиле некаде на нет (www.ossm.org.mk например), со цел да имаме 
> евиденција за тоа што е преведено и што би било најдобро да се преведува 
> во иднина.
> 
> Еве ги апликациите за кои јас знам дека постои македонски превод. 
> Пожелно е секој од вас да ја надополни оваа листа:
> 
> OpenOffice.org ( www.slobodensoftver.org.mk/ooo )
> Mozilla Firefox ( www.slobodensoftver.org.mk/mozilla/firefox/ )
> Mozilla Thunderbird ( www.slobodensoftver.org.mk/mozilla/thunderbird )
> PSI ( psi.sourceforge.net )
> StarDict ( stardict.sourceforge.net )
> PhpNuke ( www.phpnuke.org )
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> More information about the Ossm-members mailing list