[Ossm-members] Re: Lista na preveden opensource softver [NEWS]

Vladimir Stefanov vladoboss at mt.net.mk
Fri Apr 9 16:29:07 UTC 2004


>
>
> Затоа предлагам да направиме една листа на преведен софтвер која би ја 
> поставиле некаде на нет (www.ossm.org.mk например), со цел да имаме 
> евиденција за тоа што е преведено и што би било најдобро да се 
> преведува во иднина.
>
> Еве ги апликациите за кои јас знам дека постои македонски превод. 
> Пожелно е секој од вас да ја надополни оваа листа:
>
> OpenOffice.org ( www.slobodensoftver.org.mk/ooo )
> Mozilla Firefox ( www.slobodensoftver.org.mk/mozilla/firefox/ )
> Mozilla Thunderbird ( www.slobodensoftver.org.mk/mozilla/thunderbird )
> PSI ( psi.sourceforge.net )
> StarDict ( stardict.sourceforge.net )
> PhpNuke ( www.phpnuke.org )

mplayer е преведен, јас сум во тек со преведуванње на GIMP 2.0, околу 
80% готово.More information about the Ossm-members mailing list