[Ossm-members] Re: Prasanje okolu Malina [NEWS]

Riste Pejov richie at macedonia.homelinux.org
Fri Apr 23 08:00:05 UTC 2004


Georgi at hedona.on.net.mk wrote:

>Alan Cox напиша:
>
>  
>
>>Do koga planirate da dudlate grchki tashaci??? Do koga bre ke se machkate so 
>>vazelin za polesna grchka penetracija??
>>
>>So ogled deka Malina e bazirana na Morphix (koj e baziran na Knoppix, koj pak e 
>>baziran na D*bian G*U/Li*ux, koj kako sto site znaeme ne e nisto poveke od 
>>providen medium na grchkite propagandni kurvi, so ogled na neodamnesnoto fijasko 
>>so gordoto Makedonsko ime), do koga mislite vaka da ja sramite nashata 
>>Makedonija so vashata grchka distribucija?
>>    
>>
Драг господине Кокс,
Јас навистина не приметив никаде во документи на ОССМ или пак во 
законите на РМ, да стои дека ОССМ треба да биде единствената 
организација од тој вид на нашиве простори. Со други зборови, слободно 
можете да формирате организација која ќе се занимава со ГНУ/Линукс или 
што и да било друго што ве интересира.

Од друга страна истотака не приметив дека на каков било начин да е 
забрането некој да развива друга Линукс дистрибуција локализирана на 
македонски, која нема да биде дел од проектот Малина.

Место за жигосување нема, затоа што никој од организацијата не е платен 
да го работи она што го работи. Ако некој нешто работи од љубов, и сака 
едноставно да го подари на остатокот од светот, не верувам дека морално 
смее да се жигосува за тоа што си ја остварува својата љубов кон нешто.

Вашите фрустрации едностано можете да ги пренесете на друго место, каде 
што најверојатно на некого ќе му значат нешто. Како лек за вашите 
психички проблеми ви советувам правење прошетки низ градскиот парк, 
интензивно општење со битија од спротивниот пол, и активно конзумирање 
на течности кои во својот состав содржат етил алкохол.

Сепак, Слободен Софтвер Македонија е само реализација на дел од нашето 
слободно време, а не наша животна определба или пак активност која 
завзема по 10 часови во нашиот работен ден.

Искрено ваш,
Ристе Пејов - Слободен Софтвер МакедонијаMore information about the Ossm-members mailing list