[Ossm-members] Re: debian: Creative Commons licenses are non-free

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Wed Aug 4 12:56:43 UTC 2004


На 04 авг 2004 (среда), Nikola Vanevski напиша:

>    текстот, користи Creatice Commons. Или најди некоја друга...Имаше еден
>    сајт што ги споредуваше сите "слободни" лиценци (преку 50-тина, мислам).

http://www.opensource.org/licenses/
http://www.gnu.org/licenses/license-list.html

Зависи што преферираш. :)

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS! 
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list