[Ossm-members] firefox на македонски build

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Wed Dec 29 16:06:06 UTC 2004


> http://softver.org.mk/damjan-files//firefox-1.0.mk-MK.linux-i686.tar.gz
> тоа е за Linux, компајлиран на slackware-10...
> Ова е демо build, за да се провери дека работи преводот како треба, пред да
> се прати во mozilla foundation кои ќе направат и windows build.

update, истиот фајл е подновен со последниот превод кој го пративме до mozilla 
foundation ... hopefully за некој ден ќе влезе преводот на firefox во 
официјална дистрибуција (а тоа значи и windows build).

> останува да се смали preferences дијалогот (сепак е преголем вака) и да се
> најде како да се смени homepage-от (ако воопшто може).

homepage-от изгледа се генерира автоматски и не може да се менува со 
locale-то...


-- 
дамјан

In theory, there is no difference between theory and practice.
         But, in practice, there is.More information about the Ossm-members mailing list