[Ossm-members] radio

Ivan Stojmirov stojmir at linux.net.mk
Tue Feb 3 14:35:58 UTC 2004


Blagoja Gjakovski wrote:
> Сакам да слушам радио преку интернет. Што софтвер ми е потребен (се разбира за линукс :)? Конкретно сакам да ја слушам емисијата на Јанко што оди на Радио Рос.
> 

Тргни го тоа "listen.pls" од адресата.
Например, за радио РОС, во XMMS правиш add -> URL и го ставаш:

http://217.16.69.2:8030/-- 
Everybody is equal here. It's just some people are more equal than others.More information about the Ossm-members mailing list