[Ossm-members] Re: Mount na WindowsXP

Дарко Николовски darkon at nospam.dot.macedonia.dot.homelinux.dot.org
Thu Feb 5 08:53:51 UTC 2004


On Wed, 4 Feb 2004 16:37:02 +0100, Viktor Vojnovski wrote:

> На Wed, 4 Feb 2004 16:12:55 +0100, Дарко Николовски <darkon at nospam.dot.macedonia.dot.homelinux.dot.org> напиша:
> 
>> Да, 
>> во принцип повеќето Линукс дистрибции во кернелот имат додадено само модул
>> со подршка само за читање на NTFS партиции од проста причина што овој модул
>> сметаат дека не е сеуште доволно истестиран и дека постојат потенцијални
>> проблеми кои би ја нарушиле целата структура на NTFS фајл системот ако им
>> се дозволи да запишуваат. Јас до сега не сум имал никакви проблеми со
>> запишување на NTFS фајл систем, но за да го овозможиш тоа треба или да
> 
> Кој кернел го користиш? Ја ова до сега никад не сум го пробал од причина
> што на сајтот на програмерот на овој дел од кернелот вика дека е ептен
> нестабилно запишувањето.
> 
>> искомпајлираш нов кернел (ако подршката за NTFS ти е компајлирана во самиот
>> кернел) или пак само нов модул за NTFS (доколку подршката за NTFS ja
>> вчитуваш како модул на кернелот).

2.6.1 gentoo-dev-sources
-- 
Дарко Николовски
2/5/2004 9:53:26 AM
--
 Professor: Ouch! That's going to bleed when my heart beats.More information about the Ossm-members mailing list