[Ossm-members] Re: OpenOffice и Slackware

Georgi Georgi
Thu Feb 19 19:58:33 UTC 2004


misos напиша:

> Во кој директориум треба да се ископираат True Type фонтовите за да се
> користат во ОО?

# cp WINDOWS/Fonts/*.ttf /usr/share/fonts/winfonts/
# fc-cache -v -f

Или ако нејќеш глобално како обичен јузер стави ги во ~/.fonts и после пак
fc-cache пушти го како тој јузер.

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS! 
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list