[Ossm-members] Re: OpenOffice и Slackware

дамјан г. mk at net.mail.penguinista
Fri Feb 20 11:35:20 UTC 2004


> | > Во кој директориум треба да се ископираат True Type фонтовите за да
> | > се користат во ОО?
> | 
> | # cp WINDOWS/Fonts/*.ttf /usr/share/fonts/winfonts/
> | # fc-cache -v -f
> 
> Па нејќе.

Затоа што Глиша везе нема... 
него уствари ја никогаш не сфатив како ги користи OO фонтовите... посебно
е проблемот со инсталерот. Откога ќе го инсталираш (јас го инсталирав
така на слепо - а можда има и опција за неинтерактивен инстал) самиот OO
има едно програмче „Printer Administration“ со кој ќе подесиш каде ти се
фонтовите и после тоа све супер си работи..

Кога ќе го користиш „Printer Administration“ не заборавај да штиклираш да
направи симболички линкови за да не ти ги копира фонтовите за џабе.


-- 
Дамјан                 (jabberID:damjan at bagra.net.mk)

   Whoa...I did a 'zcat /vmlinuz > /dev/audio' and I think I heard
God...More information about the Ossm-members mailing list