[Ossm-members] Re: dial-in server problem

Chombe (@) klimenta__futurebit.com
Sat Jan 24 00:35:37 UTC 2004


> Пробувам да профункционирам dial-in сервер на Сусе 8.2 и нема шанси!
> pppd-to не ?а .стартува ip-up скриптата и NT-то ми ?а прекинува врската.
> Умирам за помош еве ви ги го логот /var/log/messages

Гледам си прашал на linuxgazette и computing.net. Побарај со следниве
зборови на google „LCP terminated by peer“ ама иди на Groups табот, a не на
Web. Во њузгрупите мислам дека ќе најдеш што ти треба.
More information about the Ossm-members mailing list