[Ossm-members] Re: dial-in server problem

дамјан г. mk at net.mail.penguinista
Wed Jan 28 13:59:06 UTC 2004


> | > Линукс имам ама немам телефонска линија. Ако не успеам вака со постови
> | > ќе го пробам и тоа.
> | 
> | Па можеш само со обичен кабел да ги споиш модемите.. хмм.. нема да има
> | кој да генерира RING, така да на серверот додади ги овие линии за
> | тестирање:
> | 
> | /dev/ttyS1 57600
> | connect "chat -V '' ATА CONNECT"
> | 
> | и стартај го со: pppd file /etc/ppp/options.server
> 
> Не се поврзуваат, можно проблемот да е што се ИСДН модеми?

Е да ... не можеш ISDN со ISDN директно да ги врзеш ...-- 
Дамјан                 (jabberID:damjan at bagra.net.mk)

     Кучињата си лаат...
        ...караванот си врви.More information about the Ossm-members mailing list