[Ossm-members] Metisse 3D desktop

Томислав Марковски tome at users.ossm.org.mk
Thu Jul 1 19:33:51 UTC 2004


On чет, 2004-07-01 at 13:14, Vladimir Stefanov wrote:
> У меѓувреме пронајдов на нет 3D десктоп кој работи :-)

Еј закон е! Се компајлира без проблем, се стартува на среде X (гном,
кде, уатевер) сесија, релативно брзо работи, а тоа виткањето на
прозорецот како страница од книга е лудници :)
Дефинитивно вреди да се проба. Е сеа тоа fvwm е за никаде самото по
себе, ама на добар се пат се дечките. Алал да им е, секоја чест.

Сепак, SUN ќе ги заебат, зашто го пуштаат Looking Glass кодот, а Looking
Glass е даааалекуууу посекси од овој. Може и дааааалекууу поспор ќе биде
:)


More information about the Ossm-members mailing list