[Ossm-members] Za prevodot na AbiWord

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Wed Jun 2 14:45:20 UTC 2004


> Бидејќи во претходниот меил беше оригиналната .ро датотека која би
> требале да ја искомпајлирате во .strings ќе ја олесниме работата.
> Еве две варијанти на .strings:
>
> 1. mk-MK_cp1251.stringѕ   - за Њиндоњс (преименувајте во mk-MK.stringѕ и
> копирајте во c:\Program Files\ [tamu_kade_sto_e_AbiWord] \strings)
> 2. mk-MK_UTF8.stringѕ   - за Linux (преименувајте во mk-MK.stringѕ и
> копирајте во /usr/share/ [tamu_kade_sto_e_AbiWord] /strings)
>     (за mkd92  -   /usr/share/AbiSuite-2.0/AbiWord/strings/ )

не е лошо да ги ставаш фајловите на некој site или сл. пошто има многу луѓе на 
mail листава и можеби не сите ќе сакаат да добиваат големки mail-ови... ако 
немаш каде да ги ставиш, пиши ми лично ќе средиме нешто...

Инаку браво за работата.


-- 
дамјанMore information about the Ossm-members mailing list