[Ossm-members] Za prevodot na AbiWord

Aleksandar Balalovski gssteam at on.net.mk
Wed Jun 2 18:07:24 UTC 2004


Дамјан wrote:

>>Бидејќи во претходниот меил беше оригиналната .ро датотека која би
>>требале да ја искомпајлирате во .strings ќе ја олесниме работата.
>>Еве две варијанти на .strings:
>>
>>1. mk-MK_cp1251.stringѕ   - за Њиндоњс (преименувајте во mk-MK.stringѕ и
>>копирајте во c:\Program Files\ [tamu_kade_sto_e_AbiWord] \strings)
>>2. mk-MK_UTF8.stringѕ   - за Linux (преименувајте во mk-MK.stringѕ и
>>копирајте во /usr/share/ [tamu_kade_sto_e_AbiWord] /strings)
>>    (за mkd92  -   /usr/share/AbiSuite-2.0/AbiWord/strings/ )
>>    
>>
>
>не е лошо да ги ставаш фајловите на некој site или сл. пошто има многу луѓе на 
>mail листава и можеби не сите ќе сакаат да добиваат големки mail-ови... ако 
>немаш каде да ги ставиш, пиши ми лично ќе средиме нешто...
>
>Инаку браво за работата.
>
>
>  
>
И пак јас се нудам за место. И пак ке нагласам, мојот сервер нуди 8кбпс 
за Upload такашто нема да имате голема брзина за download. Сепак, еве 
понуда од мене.

Поздрав до Жаклина,
тешки сите женски вака да се опаметеа!

Александар

More information about the Ossm-members mailing list