[Ossm-members] Re: последна вест

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Mon Jun 7 20:16:14 UTC 2004


> > Не знам колку време стои на www.microsoft.com.mk, ама оваа анализа за
> > Windows vs. Linux е на ударно место на сајтот. Уште ако се појавила
> > скоро (после поплавата), тоа кажува дека почнавме добро да ја работиме
> > мисијата.
>
> А има вакво нешто некаде контра?

да, google! 
Имаат 10.000-100.000 компјутери и дефинитвно им е поефтино со Linux ... и тоа 
не зборам за лиценци, туку за одржување на системите. Иначе ваквиот тип на 
анализи се прилично булшит (без разлика на која страна ќе потегнат), пошто 
крајниот резултат зависи од ситуација до ситуација. Во одредени ситуации 
можеби и windows-от да е поефтин.

-- 
дамјанMore information about the Ossm-members mailing list