[Ossm-members] rezenje

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Mon May 31 11:11:57 UTC 2004


> veke stegnav cancel i go instalirav mandrakot no xmms ne mi raboti samo pod
> kde pa si rekov da ne ima nesto vrska 4 cd a i ako moze da mi kazite dali
> mandrakot ima c++ i ako ima kade da go najdam

xmms не ти работи само под кде?!? треба појасно да ги опишуваш проблемите ...
Инаку веројатно нема никаква врска со 4-тото CD и веројатно не ти треба (ако и 
постои).

него, направи ваков фајл: $HOME/.asoundrc
pcm.sndmix {
  type dmix
  ipc_key 1024
  slave {
    pcm "hw:0,0"
    period_time 0
    rate 44100
  }
  bindings {
    0 0
    1 1
  }
}

pcm.!default {
  type plug
  slave.pcm "sndmix"
}

pcm.dsp0 {
  type plug
  slave.pcm "sndmix"
}

ctl.mixer0 {
  type hw
  card 0
}

и подеси во сите програми (xmms, kde) да користат ALSA output.

btw xmms е срање player, добри player-и се alsaplayer (одличен е технички ама 
му фалат features), zinf (надежен е, има скоро све што ми треба од player - 
но има мали багови).

-- 
дамјанMore information about the Ossm-members mailing list