[Ossm-members] Re: nacionalna IT strategija

Томислав Марковски tome at users.ossm.org.mk
Thu Nov 18 15:43:25 UTC 2004


On чет, 2004-11-18 at 14:51 +0100, Georgi Stanojevski wrote:
> На 18 ное 2004 (четврток), Томислав Марковски напиша:
> 
> > е точно.  Ниту пак изгледа смешно или збунувачки.
> 
> Информатиката е наука за информации... нешто вакво беше дефиницијата за
> информатика кога учевме во средно мислам.

Денес се консултирав со тројца јазичари, исходот е следниов:
Двајца ми рекоа дека е правилно „информациски технологии“, а еден дека
се правилни и двете „информатички“ и „информациски“.More information about the Ossm-members mailing list