[Ossm-members] nacionalna IT strategija

Dean Josevski dean at integraeng.com.mk
Sun Nov 21 12:29:17 UTC 2004


----- Original Message -----
From: "Gjoko Jovanovski" <zlochko at on.net.mk>
To: <ossm-members at hedona.on.net.mk>
Sent: Thursday, November 18, 2004 3:57 PM
Subject: RE: [Ossm-members] nacionalna IT strategija


> |Инаку структурата им е КИТ, ЕТФ, ПМФ, ЈИЕ, Влада, Здравство, ЕФ, неколку
> |фирми за информатичка технологија (он.нет,марнет...) и има двајца кој
> |се напишани како НВО - Петров Јован , Филип Стојановски
> |Мене имињата ништо не ми значат и не сум сигурен дали ова НВО= невладина
> |организација или нешто друго.
>
> Хм. :) Работите по се изгледа се менуваат. Значи имаме и невладини
> организации, претпоставувам дека Филип е претставник на МЦМС. Инаку го
> знаете... особено е популарен на Багра.орг каде што имаше проблеми со
> „раководните кадри“ на сајтот. Филип не треба да ми се заблагодаруваш на
> рекламата... навистина. ;-)
>
> Јован Петров.. име и презиме што ми е неверојатно познато, но не ми
текнува
> од каде.
>
> Ај еден копи-пејст од сајтот:
> <snif>... формирана е Комисија за информатичка технологија (КИТ), во
состав:
>
>     1. м-р Јани Макрадули, претседател
>     2. Софче Јовановска
>     3. м-р Арбена Кадриу
>     4. Цветанка Кузмановска и
>     5. Филип Ивановски.
>
> Да си пукне чоек од мака... оној што беше во директни преговори со МС
заедно
> со Шеќеринска како претставник на владата, тој е и претседател на
> комисијата. :))
>
> Дали некој ги препознава останатите имиња од листата? Да видиме колку се
тие
> достапни.
>
> Злочко.
>
Дечки, а го спречува потенцијалот на ССМ, Лугола и сл., да направат напори и
да изградат

потребна документација и се што е неопходно за презентирање и имплементирање
на една

сопствена стратегија базирана на GNU/Linux?

Деан Јошевски
More information about the Ossm-members mailing list