[Ossm-members] Re: Prevod

Зоран Димовски decata at mt.net.mk
Wed Nov 24 18:44:22 UTC 2004


Arangel Angov wrote:

> Новица Наков напиша:
>
>> И како ќе биде cannot resolve host?
>>
> Не можам да го пронајдам хостот.

Конкретно знаеме дека преводите на англиски можат да варираат кога се 
преведува на нашиот МНОГУ ДОБАР јазик.
Него не ми е тоа поентата. resolve по правилен превод не е „пронајди“ но 
кога веќе имаме ваков контекст мора да се преведува како пронајди.
По мое мислење преводот би бил:

„Не можам да го пронајдам компјутерот.“


More information about the Ossm-members mailing list