[Ossm-members] Re: users.ossm.org.mk sajtovite KAPUT

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Sat Oct 16 23:49:34 UTC 2004


На 16 окт 2004 (сабота), Vladislav Bidikov напиша:

> ako mi otide bazata ke ubijam nekogo ...

Па праи си бекап бе!

Инаку да, што вика Уфо и јас во четвртокот исто приметив ова време беше
сјебано.

Додека не се реши зашто паѓа може да се стави нешто слично во crontab да се
чека Стојмир да види дека се сјебало. :)

*/10 * * * * mysqlpid=$(pidof mysqld); if [ -z "$mysqld" ]; then service mysql start; fi

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS! 
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list