[Ossm-members] Повик за помош

Арангел Ангов ufo at users.ossm.org.mk
Wed Oct 20 16:29:08 UTC 2004


Вака, Федора Кор 3 фајнл излегува на 29ти октомври. Имаме доволно време 
да ги средиме преводите што не чинат и да ги ставиме во ЦВС за да бидат 
исправени сите грешки и во финалната верзија.

Од утре па натаму делам цедиња со Федора кор 3 тест 3. Кој сака нека ми 
се јави, ќе му ги изжреам цедињата и ќе се договориме да се најдеме.

http://www.slobodensoftver.org.mk/flyspray/ - тука е отворена нова 
категорија за Федора

Во моментов се доработува листа на зборови според која што би се барале 
грешки во преводите.

Со преводот на Федора сме 5ти во светот и покрај тоа што на него 
работевме само двајца а останатите тимови имаат дури и по 10 преведувачи 
[http://i18n.redhat.com/cgi-bin/i18n-status].

Ако има такви што сакаат да го помогнат првиот рилис на оперативен 
систем на македонски нека се јават.

Моб. 070 569 937
 
Поздрав,

ufo

More information about the Ossm-members mailing list