[Ossm-members] MySQL problem?

Зоран Димовски decata at mt.net.mk
Tue Sep 28 11:04:05 UTC 2004


Vladislav Bidikov wrote:

> Дамјан wrote:
>
>> не треба такво нешто, byte-транспарентен е MySQL-от, иначе тој 
>> feature кај Oracle-от sucks, sucks, sucks.
>>
>> Единствено што се подесува е еден вид locale заради функциите што 
>> работат со text (претежно сортирање и сл), но тоа не ни битно и не е 
>> поврзано со проблемот на Зоки погоре.
>>
Точно, не е поврзано. Иначе, решив го проблемот со помош на Дамјан. 
Целата фрка е тоа што јас преку броузер кога внесувам во базата пишувам 
во уникод, но самиот броузер е подесен на iso па при самото внесување се 
менува целиот енкодинг. Целата работа се среди кога избришав базата и 
кога у конзола си пишав mysql zoki < zokiutf8.sql (Фала Дамјан).
Поздрав Зоки


More information about the Ossm-members mailing list