[Ossm-members] Re: Проблеми со samba

Арангел Ангов ufo at linux.net.mk
Sun Dec 4 18:52:31 UTC 2005


На недела 04 декември 2005 18:13, Vlado Peshov напиша:
> 
> > 	root postexec =
> > 	available = Yes
> > 	volume =
> > 	fstype = NTFS
> > 	set directory = No

Проблемот не ти е во smb.conf.

Види у Виндоус како мапираш share. Ако ти е мапиран со computername\
\share\ тогаш нема да работи пошо самбата не ја интересира името на
компјутерот. Друга работа, има у виндоус у Local Security Settings еден
клуч за користење на енкриптирани лозинки, тој треба да го активираш,
има реџистри пач на нетов за тоа. Побарај на Гугл, Win XP samba patch, а
у, ќе ти најде одма...

-- 
Арангел Ангов
Слободен софтвер Македонија
http://www.slobodensoftver.org.mk
info at slobodensoftver.org.mk
More information about the Ossm-members mailing list