[Ossm-members] Пак Гном

Томислав Марковски tome at users.ossm.org.mk
Wed Feb 2 08:29:49 UTC 2005


Arangel Angov wrote:

>  # msgfmt -o пакет.mo пакет.mk.po # su # cp пакет.mo
>  /usr/share/locale/mk/LC_MESSAGES/ - ако веќе постои пакет.mo правите
>  оуверврајт

За тие што преведуваат, а и за тие што симнуваат превод _обавезно_ направете

msgfmt -cv prevod.po

Ако има грешки, ќе ви бидат испишани. Од ваков пропуст (не кажувам чиј, 
но сигурно бил на некој што преведува) беше отстранет преводот на 
Наутилус (мк), но за среќа веднаш се среди.

Поздрав
More information about the Ossm-members mailing list