[Ossm-members] Re: Uste zborovi za prevod

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Thu Jul 14 11:03:07 UTC 2005


Jove Naumovski wrote:

> еве уште зборови за кои се двоумам:
>
> buffer (меѓумеморија??)

„бафер“ го преведувам јас

> stream (тек)

„проток“ - нешто такво, не ми текнува провери во архивата на листава, 
едно време дискутиравме доста околу зборчево.


-- 
Арангел Ангов
Слободен софтвер Македонија
http://www.slobodensoftver.org.mk
info at slobodensoftver.org.mk
More information about the Ossm-members mailing list