[Ossm-members] Проект за локализација и OpenCD

Vladimir Stefanov vladoboss at mt.net.mk
Tue Jul 26 18:50:03 UTC 2005


Новица Наков напиша:

>Жаклина ќе го преведе Glossary за ОО.о. Даниел потоа ќе го прегледа. 
>Во меѓувреме, Даниел на преглед ќе добие веќе преведени апликации: прво ФФ и 
>ТБ, а потоа Гимп, 7-зип... и другите. 
>
>  
>
И го пратив на Жаки глосарито од 1.0.2 со само 5 непреведени стринга. 
Така да не би требало да има поголеми проблеми.

>Локализацијата на ОО.о 2.0 најверојатно ќе почне од scratch штом ќе биде 
>готово Glossary-то (10 август е ориентациона дата). Во меѓувреме ќе се работи 
>  
>
Зошто од scratch? Може мерџ да удреме, па после во од да се поправат 
грешките и допреведување.


More information about the Ossm-members mailing list