[Ossm-members] Re: Firefox-1.0.1

Новица Наков novica at bagra.org
Sat Mar 5 19:30:00 UTC 2005


> > Ја прашав жена ми (лингвист) она провери во правописот и вака е гарант:
> > Добредојде->Добредојдовте
>
> Јас прашав проф. по македонски јазик и дефинитивно е ДобрЕдојдовте.

Јас сигурно знам дека во преводот што сум го правел прво било со „Е“. Исто 
така сигурно знам дека некој има мрчено дека „Е-то“ било бугарско и затоа го 
имам сменето. 

Чисто процедурално да одговорам.


-- 
Новица

An eye for an eye
makes the whole world blind.More information about the Ossm-members mailing list