[Ossm-members] SeaMonkey 1.0

Новица Наков novica at bagra.org
Thu Oct 6 09:41:28 UTC 2005


Веројатно повеќето од вас знаат дека Фондацијата Мозила се откажа од 
развивањето на Mozilla Suite. Некои луѓе од заедницата потоа решија да 
продолжат да го развиваат овој софтвер под името SeaMonkey. 

Исто така, веројатно повеќе од вас знаат дека има преводи на Mozilla Suite 
1.7.x на македонски јазик. Јас направив математика и заклучив дека не можам 
да се занимавам и со одржување на преводи на новите верзии на SeaMonkey. 

Искрено не ни знам дали воопшто има некој овде што користи Mozilla Suite, а не 
Firefox и Thunderbird.

Значи, оваа порака е повик до можните корисници на Mozilla Suite/SeaMonkey. 
Доколку ве има, јавете се. Ако некој од вас сака да го одржува овој превод, 
стојам на располагање за совети, упатсва и слично. 

Ако нема такви, Mozilla Suite на македонски може да почива во мир. :)-- 
Новица

Магарето можеш со сила да го донесеш до река,
ама не можеш со сила да го натераш да пие вода.
More information about the Ossm-members mailing list