[Ossm-members] Re: веб страна , постер...

velko kocev kocev at msn.com
Thu Sep 1 10:28:35 UTC 2005


Боби рече:
„И за крај, како е правилно „Чикаго“ или
„Шикагоу“, „Вашингтон“ или
„Уошингтн“ (знам дека го тупам ама тоа 
у-то
ми пречи)„

Правилно е Чикаго и Вашингтон. Обидете се 
да не вежбате хиперкоректност, која се 
разбира на крајот може да изгледа и 
смешно.  Пробајте во македонски речник да 
најдете Бејжин. :)

Работата кај преведувањето е на крајот 
некој да го разбере преведеното.

More information about the Ossm-members mailing list