[Ossm-members] Преводот на ОО конечно 100% лектуриран

Vladimir Stefanov vladoboss at mt.net.mk
Thu Apr 20 11:03:27 UTC 2006


Денес е завршена лектурата и јазичната редакција на најновите преводи на 
GUI-то на OpenOffice.org. Поднесени се навреме за следната верзија 2.0.3
Можете да ги симнете од тука 
http://mk.openoffice.org/files/documents/215/3317/mk-po-m163_FINAL_20060420.tar.bz2
Следниот чекор е допреведување на помошта. Начелно е договорено 
маратонот да биде од 12-14.05.2006 во просториите на Метаморфозис ама 
уште не е точно утврдено. Бидејќи помошта е огромна за преведување, ќе 
се направат приоритетни датотеки за преведување, ако се завршат тие на 
време и остане време ќе се продолжи со останатите. Пример writer, scalc, 
impress, draw се приоритетни оти се користат во 90% од случаите. basic, 
math... не се приоритетни.
Поздрав
ВладоMore information about the Ossm-members mailing list