[Ossm-members] Тестирање на преводот на GNOME 2.16

Jove Naumovski jove.mk at gmail.com
Wed Aug 9 16:45:53 UTC 2006


Здраво дечки и девојки,

Еве да го скршам мразот за август, ќе го напишам првиот пост. GNOME
2.16 од 7 август влезе во string freeze фазата. Македонскиот превод на
core модулите е 100% завршен. Останува уште да се тестира. Јас и
Арангел веќе работиме на тоа, но би било супер кога би имале уште
некој да се вклучи во наоѓањето на грешки во преводот.

Ако сакате да помогнете, симнете daily build од убунту
http://cdimage.ubuntulinux.org/daily/current/ . Сите грешки испраќајте
ги на багзилата: http://bugzilla.gnome.org или пак пратете ги по
е-пошта кај мене, на jovan at lugola.net.

Тоа едно, а друго, се бара некој програмер, или некој кој ги разбира
термините од програмирање, ако има желба да го преведе модулот anjuta
од extras: http://l10n-status.gnome.org/HEAD/PO/anjuta.HEAD.mk.po .
Ако сакате да го преведете, пишете е-пошта кај мене на
jovan at lugola.net .

Тоа е тоа,

поздрав и се читаме.


More information about the Ossm-members mailing list