[Ossm-members] FireBird & Qt

Dean Josevski dean at integraeng.com.mk
Wed Feb 1 20:21:50 UTC 2006


На Wednesday 01 February 2006 20:21, Bozidar Proevski напиша:
> На среда 01 февруари 2006 20:00, Dean Josevski напиша:
> > Додека дискутираме инсталирав PostgreSQL, само уште да видам дали ќе
> > можам да го поврзам со Qt.
>
> urpmi libqt3-devel libqt3-psql

Го имало и во Mandriva 2006.Дечки фала на помошта и дискусијата.

Ми помогнавте, а ќе ги пробам и PostgreSQL (веќе го инсталирав и поврзав со 
Qt), ќе ја побарам MySQL 5-ката за да ги видам новостите, а ќе го 
прекомпајлирам и Qt заради FIreBird.

Деновиве (да не биде недокажано), ќе ви ги кажам (субјективните) искуства.

Фала уште еднаш.

-- 
Деан Јошевски


More information about the Ossm-members mailing list