[Ossm-members] Upgrade na Ubuntu 6.06 Drapper Drake

Vlado Peshov vlatkop at gmail.com
Sat Jul 1 00:27:32 UTC 2006


Ај излистај да видам што има во
/etc/apt/sources.list
односно види таму дали правилно е додадено инсталационото CD со чија
помош сакаш да го надградиш системот.
Додавањето на ново инсталационо CD можеш лесно да го направиш преку:
System->Administration->Software Preferences
после ставаш ЦД-то во ЦД читачот и го кликаш копчето Add Cdrom.
И, нормално, пожелно е да ги исклучиш оние repositories што не ти се
потребни (што се за постарата верзија на Убунту).
Јас лично немам направено вака upgrade на системот но го имам тоа
направено преку Интернет, односно рачно внесување на repositories на
Dapper наместо Breezy и симнување на потребните пакети од Интернет и
сето тоа функционира како што треба...


More information about the Ossm-members mailing list