[Ossm-members] UNDP: Тековни активности на ОССМ , предлог верзија на препораките на ОССМ

Igor Stamatovski igor.stamatovski at gmail.com
Tue Jul 4 15:14:24 UTC 2006


On 7/4/06, Дамјан <penguinista at mail.net.mk> wrote:
>
> > Ова е предлог верзијата на препораките што ОССМ ќе ги поднесе до Project
> > Advisory Board-от на UNDP за актуелниот проект.
>
> Good governance and Free Software seem to be the new buzzwords as far as
> use of ICT in government or establishing e-government is concerned. This
> project aims to exploit them both.
>
> buzzwords ?? Нели е тоа негативно нешто?
http://en.wikipedia.org/wiki/Buzzword

Што знам, овој неуралниот став на википедиа не ме убеди, ниту дека е лош,
ниту дека е добар збор.
Само дека изгледа малку несоодветно овде како што е употребен, иако кога ќе
размислам  дека F/LOSS
кога станува збор за ICT , навистина се претвора во buzzword. Не знам, ако
има некој посоодветен збор,
слободно нека предложи.

-- 
Игор
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20060704/5c56875d/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list