[Ossm-members] Ај некој Скопски клуб за Линукс да направиме...

Stojance sdimitrovski at gmail.com
Sun Sep 3 21:59:13 UTC 2006


On Sat, 2006-09-02 at 00:58 +0000, Aleksandar Balalovski wrote:
> On Friday 1. September 2006 20:32, Stojance wrote:
> > Леле. Само ли Битола ли да има клуб за Линукс. Ај и ние во Скопје да
> > направиме. На Скопје му треба нешто вакво. На пример да направиме некој
> > Install-fest или слично. Ако сум досаден со оваа тема некој нека каже,
> > ќе прекинам. Барем Мт нет се сетија па инсталираа Убунту во училиштата.
> > Фала
> 
> Супер што имаш идеи. Креативноста е добра одлика за понатамошно делување во 
> оваа сфера. Но..
> 
> Лугола е LUG - во Скопје има НВО (Не-владина организација) која се бави со 
> иста дејност како и Лугола - ширење и пропагирање на слободен софтвер или 
> помалку строго појаснато - појаснување на идеите и принципите кои стојат зад 
> движењето за слободен софтвер за корисниците на сметачи во нашата земја.
> 
> МТ-нет не инсталира Убунту во школите, не знам од каде таа информација :) 
> Веројатно мислиш на Кинеските донации на кој имаше Убунту, хрм?
> 
> Поздрав
> Кај да превземам ОпенОфис на македонски?
More information about the Ossm-members mailing list