[Ossm-members] помош за превод

DZvonko Nikolov dzvonko7 at nerdshack.com
Mon Dec 24 23:53:35 UTC 2007


Ilija Iliev wrote:
>
>     > Ај некоја идеја за превод на:  Thin, Slim and Fat Clients
>
>     тенки, фитки, дебели :-)
>
>
> витки!
> но можеби посоодветно е:
> мали, средни и големи клиенти
>
Или ситни, слаби и дебели клиенти.
Или тенки, лесни и тешки клиенти.

Или разреден (редок, проѕирен), сиромашен (кревок, нежен) и
обилен (богат, изобилен, полн, плоден) клиент
(ова личи на шега, ама овие предлози се од добар, стар речник).

Поздрав
Ѕвонко
More information about the Ossm-members mailing list